söndag 28 augusti 2011

Utlottning av deckare/kriminalare

Den första boken i serien om Kurt Wallander.

En natt i januari mördas Maria och Johannes Lövgren, ett äldre bondepar i Skåne. Innan kvinnan avlider yttrar hon ordet "utländsk". Någon tid senare brinner stadens flyktingförläggning och en somalisk flykting blir mördad. Den som hotar menar uppenbarligen allvar. Kommissarie Wallander tar upp kampen mot den hänsynslöse mördaren.

Jag lottar ut en deckare/kriminalare i slutet/början på varje månad under hela året. Det är pocketböcker, en del lästa andra olästa.

Vill ni vara med i månadens utlottning? Det enda ni behöver göra är att skriva om utlottningen på er blogg, facebook eller twitter och skicka en kommentar på inlägget med länken till dit som ni har skrivit om utlottningen. Vinnare utses på söndag den 4 september.

Ps. Om ni använder er av facebook eller twitter så gilla Ciccisbokblogg på respektive sida och lägg därefter upp länken där. Ds.

måndag 22 augusti 2011

Barnvänliga stränder i Vings värld


Jag har surfat runt på Vings hemsida för att hitta resemål runt om i hela världen med härliga barnvänliga stränder. Jag har tittat efter resemål från olika världsdelar som jag hade valt att åka till med barn. Jag har fantiserat fritt om vad som skulle passa utan att fundera över vad det skulle kosta. En barnvänlig strand bör vara  långgrund och ha fin sand som man kan bygga sandslott och leka i. Stranden bör inte heller ligga för långt bort från hotellet.

Afrika - Tanzania
Zanzibar är en paradisö i Indiska Oceanen med fantastiska vita stränder där man kan sitta i skuggan av palmerna och bara njuta. Den vita korallsanden är vit och mjuk och alldeles uuunderbar!!! :-)

Asien - Thailand 


Kato Beach är en lugn strand (än så länge). Den är långgrund och sanden gnistrar gyllene mot det glittrande vattnet. Stranden är både bred och lång, 2 km. Havet är lite lugnare här vilket passar utmärkt för barnen.


Europa - Grekland


Stranden är två kilometer lång och är långgrund och barnvänlig. Stranden sägs vara en av de bästa i Grekland. Runt stranden finns det charmiga hus och skogsklädda berg som bidrar till den härliga atmosfären. Sanden är vackert guldfärgad och vem vill inte bygga ett sandslott som skimmrar i guld?


Karibien & Centralamerika


Vem drömmer inte om att resa till Västinden? Arubas stränder är kritvita med turkosblått hav. På öns nordvästra sida ligger de bästa stränderna då de är skyddade mot nordanvindarna. Stränderna där är både breda och långgrunda. Baby Beach är en lugn strand som passar utmärkt för barnfamiljer.


Barnböcker om stränder:

En underbar bok som
passar till högläsning för
6-9 åringar.
En härlig bok om Gittan som
smiter iväg från hotellet till stranden.
4-6 år.

En rolig bilderbok om när Johannes
reser till Spanien och träffar Ruben
med det långa skägget.
4-6 år.


onsdag 17 augusti 2011

Ledaren utan titel av Robin Sharma

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Ett offer räknar upp alla sina problem. En ledare lägger fram lösningar."
"De bästa människorna tycks alltid vara de som har flest böcker."
"Det intressanta med att tänka på sin egen död är att det öppnar ögonen för de största sanningarna här i livet."
"Men en av de största friheter vi har som människor är vår frihet att välja hur vi vill betrakta vår roll i världen och den makt vi alla har att fatta positiva beslut i alla situationer som vi råkar hamna i."
"Att säga att högpresterande människor har "tur" är förresten bara en enkel undanflykt för att slippa masa sig upp ur soffan och göra något meningsfullt av sitt liv."
"Principen om ledarskap utan titel verkade innefatta en fin avvägning mellan att vara bestämd men ändå vänlig, tuff men ändå hänsynsfull och modig men ändå empatisk."
"Det bästa sättet att definiera innovation och kreativitet är nog faktiskt att göra allt för att den här dagen ska bli bättre än gårdagen."
"Bestäm dig helt enkelt för att bli först, mest, den ende och den allra bästa."
"Ditt val av tankar avgör hur bra du presterar."
"När vi skjuter upp saker och ting är det bara ett uttryck för rädsla."
"Till och med en medioker idé som genomförs på ett utmärkt sätt är mer värd än en genial idé som genomförs på ett dåligt sätt."
"Framgång fungerar i stor utsträckning som en sparbössa. Ju mer du stoppar i, desto mer resultat får du."
"Orden som kommer ur din mun formar också orden som kommer ur alla dina medmänniskors munnar, eftersom du är en förebild för alla andra och därför påverkar dem. Ord är smittsamma."
"När du verkligen hjälper andra kommer de att göra vad som helst för att verkligen hjälpa dig."

Jag vet att jag har sagt det förr, men det tåls att upprepas. Jag älskar Robin Sharmas sunda och härliga inställning till livet! Nu har han skrivit ännu en berättelse och den handlar om en kille som arbetar i en bokhandel och som inte är nöjd med livet. Han får hjälp och vägledning av fyra helt olika personer: en städerska, en slalomåkare, en trädgårdsmästare och en massör. De ger honom råd och verktyg till att bli en ledare utan titel. Ledare? Visst låter det stort, och det är det. Men inte på det sättet som de flesta tror utan det handlar om att plocka fram ledaren inom dig oavsett vilket jobb du har.
Den här boken tycker jag hänger i hop med Greatness Guide, som jag har skrivit om här, de kompletterar varandra på ett bra sätt. Det är min önskan och förhoppning att fler och fler läser Robin Sharmas böcker. Det här är inget flum utan konkreta tips och vägledning i personlig utveckling.
Alla kan vi bli ledare utan titel!

Första meningen i boken: "Vi föds alla till genier."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥

Originaltitel: The leader who had no title
Översättare: Helena Hansson
Förlag: Natur & Kultur
Bandtyp: Inbunden
Utgiven: 201106
Antal sidor: 254
ISBN10: 9127127273
ISBN13: 9789127127272

lördag 13 augusti 2011

Den glömda trädgården av Kate Morton

Köp den på Adlibris
eller Bokus
"Ett par svarta fladdermöss avtecknade sig mot den mörka himlen då ha gick nedför den rangliga trätrappan och över det daggvåta gräset."
"En katt med blank ljusbrun päls fixerade dem med en fientlig blick. Gångjärn gnisslade i en grind och sedan hördes steg."
"Det var en av de där heta och torra australiska värmeböljorna då dagarna tycks gå i varandra. Fläktarna vispar bara runt luften, syrsorna sirpar öronbedövande högt och att andas är en kraftanträngning."
"Mörkret utgjorde en sådan skarp kontrast till det starka solskenet utomhus att det var som att stiga över tröskeln till en annan värld."
"Huset var ett offer för tidens tand och en rad ägare som alla velat sätta sin prägel på det."
"Det skulle hon allt se till; äntligen hade hon svaren inom räckhåll, efter ett helt liv som skugga skulle hon bli en annan människa av kött och blod."
"En lättnadens tår hotade och hon grävde i sin omfångsrika handväska i hopp om att hitta en gammal pappersnäsduk för att hejda förrädaren."
"Hon kunde höra hjärtat slå i bröstet, inte längre en sparv utan en korp med breda starka vingar."
"En dimma hade blåst in med tidvattnet och när skymmningen sänkte sig över byn försvann all färg."
"Vetskapen om att man ska dö tidigt påverkar olika människor på olika sätt. En del får en mognad som vida överträffar deras ålder och erfarenhet. De accepterar lugnt sitt öde, utvecklar en änglslik och blid karaktär. Men hos andra bildas istället en liten kärna av is, som aldrig smälter riktigt."
"Ett sådant slöseri med tiden, att förlora en hel förmiddag till en knarrig gammal gubbe som ville fånga deras ansikts uttryck så att de också kunde hänga ensamma på en kall vägg."
"Hon kunde urskilja två gångar som slingrade sig fram och tillbaka likt snärningen på en irländsk danssko."
"Det är hemligheterna som gör människorna intressanta."

Den här boken gillade jag verkligen. Den utspelar sig under 1913, 1975 och 2005. I början trodde jag att det skulle bli lite rörigt men författaren väver samman handlingen på ett fenomenalt bra sätt. Boken innehåller både mystik, spänning och kärlek. Lite besviken dock att man så tidigt kunde lista ut hur det hela hängde samman. Ett extra plus i boken är de tre helt underbara sagorna som är med i boken och som även är en del av handlingen. Jag ser fram emot att läsa "I det förflutna" som kommer ut som pocket i december.

Första meningen i boken: "Det var mörkt där den lilla flickan satt hopkrupen bakom tunnorna, men hon gjorde som hon blivit tillsagd."

Mitt betyg: ♥ ♥ ♥ ♥ (+)

Originaltitel: The Forgotten Garden
Översättare: Louise Thulin
Formgivare: Anders Timrén
Förlag: Månpocket
Bandtyp: Pocket
Utgiven: 201004
Antal sidor: 417
ISBN10: 917001776X
ISBN13: 9789170017766

Läs vad andra bloggare skrivit om den:

Hyllan, Madeleines bokhylla, Pocketblogg, Bokstunder, PocketPinglorna, Enligt O,  Bokmalen, Ooof bok och Bokfjärilen